Bliv medlem af Kulturisten her

Beretning for Kulturistens virke februar 2013 – februar 2014 ved formand Pia Worm
 
2013 har været et år præget af tre ting: aktivitet, samarbejde og fokus på årsprogram.
Kulturistens bestyrelse tog efter sidste års generalforsamling foreningens virke op til en revision, hvor vi talte om, hvad vi ville fokusere på og hvordan vi ville udvikle vores allesammens forening.
Vi besluttede tre ting, som vi har arbejdet med.
Først og fremmest besluttede vi, at vore aktiviteter skulle være alsidige. Vi ville sikre, at der var kulturarrangementer for om ikke enhver smag, så i hvert fald mange målgrupper. Det har bl.a. betydet øget fokus på foredrag og andre musikgenrer.
Dernæst besluttede vi, at det ville være godt med endnu mere samarbejde. Vi var overbeviste om, at samarbejde kunne gøre tre ting: skabe synergi med og kendskab til andre foreninger, gøre arrangementerne bedre og skabe publikumsudvikling. En konsekvens heraf er arrangement i forbindelse med byfest, foredrag sammen med henholdsvis Skarrildhus, Skarrild Landsbycenter og Åskov Haveforening, aktiv deltagelse i arrangementerne 5. maj og børneteaterfestival. 
Årsprogrammet blev indført sidste år med de børnesygdomme, det nu bragte med. Bestyrelsen har arbejdet intenst med programmet for 2014 allerede fra sommeren 2013, og den måde at arbejde – og være lidt på forkant – på, er vi overbeviste om både fremmer planlægningen af de enkelte arrangementer, gør os skarpere på en bred profil og gør en bedre markedsføring af foreningen og arrangementerne mulig. Vi har dog givet hinanden håndslag på, at hvis muligheden byder sig til et godt arrangement – så er vi ikke blege for at tage det ind i programmet!
Er vi så lykkedes med de ting? Er vi i mål? Og er vi så der, hvor vi vil være?
Aktiviteterne i 2013 taler deres eget sprog, og så er det jo op til jer og foreningens andre medlemmer, at dømme om vi gjorde det godt nok…
Året startede ud med et spændende foredrag på Skarrildhus, hvor Jørgen Heinike fortalte histiorien om, hvordan Jylland blev indtaget af de rige fra Sjælland. Bl.a. Clasonsborgs historie. Der deltog ca. 45 personer i det arrangement, og det var et samarbejde med Skarrild Landsbycenter.
Dernæst bød der sig en mulighed for at lave en amerikanerfest med Johhny Horsepower i Kulturcentret. I flot solskin og i samarbejde med både Herning Custom Car Club og Harley Davidson klubben deltog ca. 150 publikummer i en aften med Johnny Cash musik.
5. maj blev arrangeret sammen med menighedsrådet, museet og borgerforening. Det var igen en fin aften, hvor der både var tid til at være stille og mindes, fejre befrielsen, lytte til gode lokale sangpræstationer og fundere over biskob Karsten Nissens 5. maj tale. Der deltog ca. 150 personer ved arrangementet.
Koncerten i forbindelse med byfesten var af høj musikalsk kvalitet, og Boys of Bluehill leverede i den grad varen. Det oplevede ca. 75 publikummer i teltet på stadion.
I september gæstede Sangsildene Karstoft Samlingshus, hvor 100 publikummer oplevede de velkendte og noget lumre viser.
Næste arrangement var igen sammen med Landsbycentret. Det var et foredrag om Sardinien ved Erik Degn, som også præsenterede vine fra området. Der deltog ca. 45 i arrangementet.
I november var Kulturisten sammen med Landsbycenter og borgerforeningen vært for Herning Børneteaterfestival, som bød på professionelt teater for børn under 12 år, samt masser af muligheder for kreativ udfoldelse. Der blev meldt ”udsolgt” af de gratis billetter og ca. 120 publikummer var inde at se teater, mens endnu flere deltog i værkstedsaktiviteterne.
2014 startede ud med foredrag med Bonderøven, Frank Erichsen. Foredraget var arrangeret i samarbejde med Åskov Haveforening og der deltog over 400 publikummer. Arrangementet bød også på økologisk Thy-øl og hjemmelavet lokal is fra Hveddegaard.Januar/februar bød på SKATs flotte opførelse af De Tre Musketerer i Kulturcentret. Fire dage med fuld fart på for rigtig mange skuespillere, musikere, hjælpere og andre frivillige. 720 publikummer var inde og se forestillingen.
Hvis man tæller lidt sammen på det bliver det i runde tal til 1800 publikummer til Kulturistens arrangementer i årets løb. Økonomisk har det ikke givet noget stort under- eller overskud, men kulturelt har det forhåbentlig betydet en forskel for mange af de 1800…
Derudover har aktiviteterne forhåbentlig bidraget positivt til Skarrilds omdømme – det har i hvert fald været en god pressedækning af arrangementerne i de lokale medier.
Her på falderebet vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke de mange ildsjæle og frivillige, som har hjulpet os i årets løb – uden jer var det ikke muligt.
Tak for et godt 2013 – nu skal der ses fremad, dels mod dette års arrangementer, men også mod næste års program.
 

 

Kulturistens bestyrelse er:

Pia Worm, formand
e- mailadresse: piaworm@hotmail.com
tlf.: 51189094

Peder Stærk, næstformand
e-mailadresse: p.staerk@mail.dk
tlf.: 21979811

Søren Toksvig, kasserer
e-mailadresse: toksvig@post.tele.dk
tlf.: 40638936

Jette Møller, sekretær
e-mailadresse: jette@nrkarstoft.dk
tlf.: 97196555Michael Vissing
e-mailadresse: glintborgvissing@gmail.com
tlf.:20133094


Erik Madsen
e-mailadresse: mail@handyhal.dk
tlf.: 21636886

Suppleanter: